Firmatræning skaber overskud hos medarbejder og økonomien

Firmatræning skaber overskud hos medarbejder og økonomien

 

Hvad siger videnskaben? 

Et nyt review “Health Promotion and Chronic Disease Prevention at the Workplace” udarbejdet hos: - National Research Centre for the Working Environment, Copenhagen, Denmark og Department of - Health Science and Technology, Aalborg University, Aalborg, Denmark har samlet viden fra 145 videnskablige artikler

Den havde til formål at undersøge, hvordan arbejdspladser kan støtte sundhedsinitiativer bedst ved at implementere forskellige sundhedsfremmende strategier. I undersøgelsen udpeges følgende faktor som nogen af de mest afgørende for sundhedsfremmende og forbyggende strategier:

 • Sundhedsscreening for tidlig identifikation af risikofaktorer.
 • Fremme af sunde kostvaner.
 • Styrketræning på arbejdspladsen.
 • Tobaksafvænning.
 • Fremme af fysisk aktivitet (Dette indebærer at skabe miljøer, der letter og fremmer bevægelse).

Fokus på træning og sundhed betaler sig også for dig og din virksomhed. En nylig undersøgelse med 400 kontoransatte fra både den offentlige og private sektor viste, at træning i arbejdstiden har store fordele for både medarbejdere og virksomheder. I løbet af to år deltog halvdelen af de ansatte i 1 times ugentligt træning med idrætsstuderende fra Syddansk Universitet.

Der var tydelige resultater hos de trænende medarbejdere. Her kan bl..a. nævnes betydelige forbedringer i kondition og blodtryk, et fald i sygefraværet på 30% og et fald korttidssygefraværet på 56%, samtidig med at produktiviteten steg med 10%.

På den anden side var der ingen målbar ændring hos dem, der ikke trænede. Med andre ord er en investering i træning og sundhed ikke kun en gode for medarbejderne, men også en økonomisk fordel for virksomhederne.

Ifølge beregninger fra Danica Pension kan en virksomhed med 100 ansatte realisere betydelige besparelser på omkring 300.000 kr. ved at reducere sygefraværet. Dette kan opnås ved at tilskynde medarbejdere til at dyrke motion en time om ugen.

 

Ergonomiens rolle for arbejdsmiljøet

Ergonomi har en afgørende rolle i skabelsen af et sundt arbejdsmiljø, og det er derfor et vigtigt område at investere i som firma. En sådan investering bidrager ikke kun til medarbejdernes trivsel og reducering af stress og sygefravær, men et veludformet ergonomisk arbejdsmiljø, fungerer også som en forebyggende foranstaltning mod langvarige sygdomsforløb som følge af arbejdsrelaterede belastninger.

Nedslidning og muskelproblemer blandt medarbejderne er konsekvenser af et dårligt ergonomisk miljø og kan potentielt lede til langvarige sygdomsforløb. Derfor er det af afgørende betydning, at anerkende vigtigheden af at optimere arbejdsprocesserne, for at undgå unødvendig belastning og fremme en sund arbejdskultur.

En målrettet indsats inden for ergonomi, forbedrer ikke blot arbejdsmiljøet, men styrker også virksomhedens langsigtede bæredygtighed og medarbejdernes generelle sundhed.

 

Hold på dine medarbejder og spar penge 

Dette er altså en besparelse der er udregnet for sygefravær alene. Dertil kommer også den førnævnte øgede produktivt.

Yderligere er fastholdelse af medarbejdere også af afgørende værdi for virksomhederes succes. Den omkostningskrævende proces ved at finde og integrere nye medarbejdere, sammen med den langvarige indlæringsperiode, gør medarbejderfastholdelse til en strategisk og omkostningseffektiv beslutning.

Investering i et positivt arbejdsmiljø og medarbejdertilfredshed reducerer behovet for hyppige ansættelser, styrker virksomhedens omdømme og opbygger et dedikeret og kompetent medarbejdergrundlag.

Ved at tilbyde attraktive sundhedsfremmende initiativer og programmer demonstrerer virksomheden ikke blot omsorg for medarbejdernes trivsel, men skaber også en positiv arbejdskultur, der bidrager til netop denne fastholdelse.

 

Hos PS Studio får i en komplet sundhedspakke, som ikke fåes andre steder. 

I sammarbejde med Nordjysk Ergoterapi har vi designet den komplette sundhedspakke for din virksomhed. Vores pakke er designet til virksomheder, der ønsker at investere i medarbejdernes trivsel og samtidig reducere omkostningerne ved sygefravær og lav produktivitet og endvidere fastholde deres medarbejdere. Hos os får virksomheden en komplet sundhedspakke. 

Vi tager udgangspunkt i den nyeste evidens inden for området, og tilbyder bl.a. 

Sundhedsscreening:

 • Identifikation af tidlige sundhedsrisici ved hjælp, spørgeskemaer og enkle tests. Samt vurdering af mulige sundhedstiltag på arbejdsplads
  • Blodtryk, Kolesterol og blodsukker.
  • Smerte i nakke, ryg, skulder mm. (Spørgeskema)
  • Scanning af kropssammensætning - muskel, fedt, mm. (Inbody-scanning)
  • Vurdering af mulige sundhedstiltag (Spørgskema og eller interviews samt observering)

 Styrketræning og Fysisk aktivitet:

 • Implementering af styrketræning på arbejdspladsen eller hos os i PS Studio. For at reducere muskulskeletale problemer og smerter.
 • Skabelse af et bevægelsesfremmende arbejdsmiljø i det omfang det er muligt
 • Medarbejderuddannelse om generel sundhed ved bevægelse og fysisk aktivitet.

Sund kost

 • Vurdering og evt. optimering af kantine menuer og andre muligheder for fornuftig og varieret kost, der kan bidrage til generel sundhed.
 • Medarbejderuddannelse om ernæring.

Diverse foredrag samt rygestopkursus

Ergonomi på arbejdspladsen

 • Dette indebærer ikke nødvendigvis en økonomisk investering i nye stole for flere tusinde kroner. I stedet fokuseres der på den enkelte medarbejder med udgangspunkt i den eksisterende arbejdsplads. Den tilgang sikrer, at hver medarbejder opnår en individualiseret forståelse - og optimering af deres ergonomi på arbejdspladsen.

Kontakt os 

Har det fanget din interesse, så lad os tage et uforpligtende møde. 

Kontakt os via Email: Info@psstudio.dk eller i formularen nedenfor

Kilder

 • “Anbefalinger om fysisk aktivitet og stillesiddende tid.” Sundhedsstyrelsen, 24 March 2023, https://www.sst.dk/da/viden/forebyggelse/fysisk-aktivitet/anbefalinger-om-fysisk-aktivitet. Accessed 23 October 2023.
 • Andersen, Lars Louis. “Health Promotion and Chronic Disease Prevention at the Workplace.” PubMed, 4 October 2023, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37788631/. Accessed 23 October 2023.
 • Burr, Hermann. “A prospective cohort study on severe pain as a risk factor for long-term sickness absence in blue- and white-collar workers.” PubMed, 2011, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21071754/. Accessed 23 October 2023.
 • “De officielle Kostråd.” Fødevarestyrelsen, https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/de-officielle-kostraad. Accessed 23 October 2023.
 • Facciolà, Alessio, et al. “Prevention of cardiovascular diseases and diabetes: importance of a screening program for the early detection of risk conditions in a target population.” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35603258/, Pubmed, Dec 2021.
 • “Konkrete gevinster ved motion på jobbet.” Børsen, 21 November 2017, https://borsen.dk/sponsoreret/konkrete-gevinster-ved-motion-paa-jobbet. Accessed 23 October 2023.
 • NY VIDEN - Træning i arbejdstiden gavner. Motion i arbejdstiden lønner sig. Syddansk Universitet, 01 07 2015, https://www.sdu.dk/Flexpaper/aspnet/Flex_document.aspx?doc=/sitecore/media%20library/Files/epage/Nyheder/Nyviden/2015/Low%20Viden%2062015pdf?sc_database=web.
 • Sheng, Chen, et al. “Global, regional and national burden of low back pain 1990-2019: A systematic analysis of the Global Burden of Disease study 2019.” PubMed, 10 September 2021, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34934626/. Accessed 23 October 2023.
 • Sundhedstyrelsen
 • Fødevarestyrelsen
 • WHO (World Health Organ.)
 • Förbättring av arbetsmiljö för en ökad produktivitet, Mehinagic, Sanel, Linnaeus University, Faculty of Technology, Department of Mechanical Engineering, Kunic, Aldin, 2019 (Swedish)

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.