Kreatin kan også hjælpe med at øge muskelstørrelsen og styrken, samt forbedre udholdenhedsevnen

Hvordan virker kreatin

Kreatin er en aminosyre, der findes naturligt i vores krop og hjælper med at producere ATP (adenosintrifosfat), som er den vigtigste kilde til energi i vores krop. ATP bruges til at drive en lang række af kroppens funktioner, herunder muskelsammentrækninger.

Kreatin når du styrketræner

Når du træner, bruger din krop ATP som en slags brændstof. Men når ATP bliver brugt, omdannes det til ADP (adenosindifosfat). Kreatin kan omdanne ADP tilbage til ATP, så det kan bruges igen. På den måde kan kreatin give dine muskler ekstra energi under træning, hvilket kan forbedre din ydeevne og øge din muskelstyrke. Kreatin bruges ofte af idrætsudøvere og fitnessentusiaster, især når der kræves eksplosiv kraft.Andre fordele ved kreatin

Nogle undersøgelser tyder på, at kreatin kan have visse sundhedsmæssige fordele, såsom at forbedre hukommelsen og forhindre tab af muskelmasse hos ældre. 

 

Hvordan skal jeg indatage kreatin 

Så hvis du vil have lidt ekstra kraft i træningscenteret, så er kreatin lige noget for dig! Du kan tage det som et pulver, der kan blandes i vand eller juice, eller du kan tage det i kapsler eller tabletter. Følg bare producentens anbefalinger for dosis, men generelt anbefaler vi at tage 3-5 gram om dagen. Og husk, med en lille smule kreatin, kan du være den næste muskelbunke i træningscenteret!Hvor findes kreatin?

 

Hvor findes kreatin

Kreatin findes naturligt i kroppen, og det kan også findes i fødevarer som kød og fisk. Mange mennesker vælger at tage kreatintilskud for at øge deres kreatinniveauer og forbedre deres træningsresultater. 

 

Er kreatin farligt? 

Kreatin er meget undersøgt i den videnskablige literature og, der er ingen tegn på, at kreatin er farligt at indtage, når det tages i de anbefalede doser. Kreatin er et naturligt forekommende stof i kroppen og findes også i mange fødevarer, såsom kød og fisk. 

 

Er du klar til at opnå dine mål?

Så lad os hjælpe dig! Vores team af professionelle personlige trænere er klar til at designe en skræddersyet træningsplan, der passer til dine behov og mål. Uanset om du vil tabe dig, opbygge muskler eller forbedre din generelle sundhed og udholdenhed, har vi den viden og erfaring, der skal til for at hjælpe dig med at opnå det. Book en gratis og uforpligtende forventningsamtale idag. 

 

 

Videnskablige artikler: 

PMID: 31375416, 25946994, 24576864, 35984306

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.