Hvor mange kalorier skal jeg spise (kalorieberegner)

Hvor mange kalorier skal jeg spise? - kalorieberegner

Der er primært to faktore, der spiller ind, når det handler om at ændre vores vægt. Det er vores kalorieindtag og vores aktivitetsniveua. Vores indtag af kalorier har stor betydning, når det handler væggtab, såvel som et vægtøgning. Der er dog ofte stor forviring omkring, hvor mange kalorier?, hvilke kalorier?, er der noget jeg ikke må spise?, er der noget jeg skal spise? osv.

Men efter du har læst denne artikle, så er du helt sikkert meget kloger på dette!

Kosten

Først og fremmest, så er det en god ide at sikre sig en god grundsten i sin kost. Her vil jeg anbefale, at kigge sundhedstyrelsens anbefalinger igennem. Dem kan du læse mere om via dette link De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima - Alt om kost.

Når det handler om vægttab eller vægtøgning, så kan det for nogen være et godt redskab, at kende til, hvor mange kalorier de skal spise.

Kaloriebergner

Nedentående er en kaloriebergener til at udregne et estimat på dit kaloriebehov:

 

Det er vigtigt at nævne, at talet beregneren spytter ud til dig, kun er et estimat, Det handler derfor om, at bruge det som vejledende, og herefter se på, hvordan kroppen reager over et par uger, og så rette ind efter dette. Vi er nemlig alle sammen forskellige, og det er umuligt at komme med et præcist svar på, hvad lige netop du skal indtage af kalorier.

Vægttab

Har du et mål om et vægttab, så skal du tilføje mindre energi til din krop iform af kaloier end den forbrænder, så du altså kommer i et kalorieunderskud. Der kan du regulere på dit indtag af kalorier ved det du spiser, og du kan regulere på, hvor mange kalorier du forbrænder via dit aktivitesniveau.

Det lyder sådan set nemt nok, gør det ikke? Det er konceptet bagved sådan set os, da det er ret enkelt, men et vægttab er ofte ret krævende og hårdt.

Varigt vægttab

Det er vigtigt at huske på, at et vægttab er en proces, og det ofte kræver længere tid. Kroppen skal stadig have energi og næring, så du kan holde dig sund og rask. Det hjælper ikke at sulte dig selv, eller hoppe på en meget stræng kur, det vil ofte bare resultere i, at du tager det hele på igen. Det handler om at finde den rigtige balance, og så få nogle redskaber, vaner og viden, der kan hjælpe dig til et vægttab der holder.

Problemmet med slankekure..

Der finde utroligt mange slankekure, og en stor del af os, har helt sikkert prøvet et par stykker efterhånden, men ofte med det resultater, at vi taber os, hvor vi efter en kort periode har taget det hele på igen. Sådan vil det ofte være, når der gøres brug af strikse slankekure eller kostplaner.

Prøv evt. at spøger dig selv før du hopper på en ny slankekure:

“Kan jeg leve sådan her resten af mit liv?”

Er svaret nej, så det ikke den rigtige løsning. Istedet handler det om den såkaldte “livsstilsændring”, så du finder frem til et holdbar løsning, hvor du kan bibeholde dit væggtab. Når du ser tilbage på de tabte kilo, så er du ligeglade med om det tog 3 måneder eller 1 år.

Træning, fysisk aktivitet og bevægelse 

Som nævnt tidligere, så var der to store faktore, der spiller ind på vægt. Nemlig kalorier, som vi har berøret og aktivitetsnievau som vi nu skal mere ind på.

Styrketræning og cardio træning

Træning er uden tvivl en meget vigtig del af vores sundhed helt generelt, og noget vi bør have fokus på. Det bliver dog ofte stillet op som et middel til vægttab, frem for et middel til den generelle sundhed og øget styrke og funktionalitet.

Træning har helt sikkert en effekt på, hvor mange kalorier vi forbrænder, men træning bør være en del af alles hverdag, om du forsøger at tabe dig eller ej.

Gør bevægelse nemt.

Hvis der er noget, der gør et vægttab nemt, så er det at gøre det nemt. Det lyder måske lidt benalt, men, i vores vågne timer, så bevæger vi os rundt hele dagen, og det forbrænder kalorier ligesåvel som træning gør. Så lad os da få noget mere bevægelse ind i dagligdagen, på den måde kan vi få rigtigt stor effekt, for en ret lille ændring i vores hverdag. Det kan bl.a. gøres ved at:

  • Tage cyklen på arbejde frem for bilen.
  • Tag trappen frem for elevatoren.
  • Stå af et stop før med bussen, og gå resten af vejen.
  • Tage en ordentlig svingom med støvsugerne.
  • Gå lidt længere tur med hunden, eller måske en ekstra.
  • Gå rundt når du snakker mobil på arbejdet.

Der er mange måde at få mere bevægelse ind i din dagligdag, og hvor du kan få mere ind, afhængere selvfølgelig af din dagligdag.

En lille opsumering

Der er altså utroligt mange veje til rom, overordnet for dem alle er at der er to faktore der har stor betydning:

  • Kalorieindtag
  • Bevægelse og fysisk aktivitet

Hvis du vil lave en ændring i din vægt, så er det de to faktore, du skal ændre på. Det skal gøres på en fornuftig og sund måde, så drop diverese slankekure mm. og få nogle gode reskaber, vaner og viden der kan blive primusmotor på din livsstilsændring.

Om du vil tabe dig eller ej, så er træning og bevægelse en meget vigtig del af din generelle sundhed.

Husk

Hvis du har brug for hjælp til at komme i mål med dit vægttab, så vores dygtige og veluddannede team hos PS Studio altid klar til at hjælpe dig.

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.