Vægttab - hvordan taber jeg mig?

Praktiske råd til dit vægttab

Eksempler på konkrete tiltag 

 • Gør brug af Y-tallerkenen. Det vil sige din tallerken skal bestå af følgende: 40% grønt, 40% kulhydrat (Pasta, ris, kartoffel osv) og 20% kød
 • 3,2,1 metoden: 3 store glas vand , 2 stykker frugt 1 stor portion grønt om dagen.
 • Spise 600g frugt og grønt om dagen, som sundhedstyrelsen anbefaler. 
 • Brug en mindre tallerken. 
 • Spis mere portein. 

Der er et hav af forskellige redskaber, og det afhænger af dig, hvilke der vil fungere bedst. 

 

2: Struktur

Få en god struktur på din dag og planlæg dig ud af de "dårlige" valg. 

 • Bliv bevidst: Spiser du f.eks. tre hovedmåltider om dagen eller gør du ikke, og hvilken betydning har det at du gør/ik gør det? 
 • Tænk fremad: Du skal ud af døren, hvad sker der, hvis ikke du har mad med eller har planlagt noget, og du bliver sulten?
 • Tænk tilbage: hvad skete der de dage det ikke gik godt, og hvad var rammerne for den dag, hvornår, hvor og hvad gik galt? kan det undgåes ved at opstille nogle andre rammer? Det kan f.eks. være du kommer for sent i seng, og derfor står forsent op, hvilket munder ud i, at du ingen morgenmad får. Nu bliver du sulten på vej på arbejde, og kører forbi tanken.
 • Dårlig dag vs god dag: Sæt din dårlige dag op ved siden af din gode dag, og skriv det ned ved siden af hinanden. Hvad er forskellen på de her dage, og hvad er udslagsgivende for, at du traffer nogle mindre optimale beslutninger? Brug nu den info til, at skabe flere af de gode dage. 

 

3: Strategiske valg:

Når det handler om vægttab, så er der også nogle strategiske valg vi kan tage, som kan have stor betydning for din vægt. Det er følgende nogle eksempler på. 

 • Vælg light produkter: Går du fra at drikke alm. Coca-cola og over til at drikke Pepsi max, så vil du for hver liter "spare"  420 kcal - Lad os så antage du drak en liter om dagen, så vil det alene på papiret svare til at du kunne tabe dig næsten 2kg fedt om måneden.
 • Spis ikke når du ikke er sulten: Det lyder måske tosset, men det er faktisk ikke helt unormalt, at vi gør det. Er du ikke sulten om morgen så skal du måske ikke spise om morgenen, spis når du er sulten. Være dog opmærksom på, hvad du så ender med at spise istedet, og hvad det har af betydning for resten af dine valg i løbet af dagen.  
 • Lyst til sødt efter aftensmad: Så tilføj noget sødt til aftensmad, light saft, frugt eller andet. Evt et lille stykke chokolade efter, hvis det kan medvirke til du ikke spise en halv plade sener eller dagen efter fordi du har “holdt ud”
 • Sæt det “trælse” sammen med noget “godt”: Hvis du ved du gerne vil gå noget mere, men du synes det er træls, så prøv f.eks. at lyt til en podcast, lydbog eller noget godt musik på din gåtur. 

4: Øg din NEAT

NEAT står for "non exercies activity theremogensis", og det er alt den aktivitet, vi laver ubevidst. Går tur min sin hund, rejse sig for at hente fjernbetjening, støvsuge, handle osv.
 • Når du øger din NEAT, så øger du også mængde af kalorier din krop forbrænder i løbet af dagen. Det at øge sin NEAT kan gøres på forskellige måder, f.eks. ved at gøre det til en vane at tag trappen, cykel på arbejde, gå hen og handle osv. 

Jeg håber nogle af disse praktiske redskaber og eksmepler til vægttab kan hjælpe dig mod dine mål. 

 

Vi står altid klar til at hjælpe dig 

Har du brug for hjælp til et vægttab, så huskm at vi i PS Studio altid tilbyder en gratis strategi samtale, og en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.