Hvordan taber jeg mig?

Vægttab - Sådan taber du dig / 4 konkrete råd

Der er flere faktore, der har betydning, når det handler om et varigt vægttab. Med andre ord, så handler det om en livsstilsændring.

Der er at hav af forskellige metoder, slankekure og produkter, som sælger sig på et hurtigt resultat. For mange er det hurtige resultat desværre også en kortvarige nydelse, og selvom svaret på, hvordan du taber dig faktisk er ret nemt, så er det bestemt ikke nemt at gøre det til en realitet.

Så før du hopper på næste suppekur eller anden slankekure, så spørger dig selv:

“Kan jeg leve sådan her resten af livet? - Hvis nej, så det ikke den rigtige løsning”

Når vi gerne vil tabe os så handler det faktisk bare om en ting. Vi skal indtage mindre energi end vi forbrænder.

4 Konkrete råd til dig der vil tabe dig

Her vil du få nogle helt konkrete råd du kan prøve at implementer i din hverdag. Fælles for dem er, at det er små ændring du skal gøre i din hverdag, som kombineret kan have en kæmpe effekt.

1: Mindre portioner

En stor tallerken indbyder til en stor portion, hvilket ofte betyder, der bliver spist mad, selvom du er mæt.. “Da du jo skal spise det, du har øset på talerkene."

Den nemmeste måde at undgå dette på, er ved at tage en mindre talerkene.

2: Indel din tallerken og spis mad med mindre kalorier

At kunne begænse mængde af meget energitætte fødevare (Mad og drikke med mange kalorier pr. gram), kan have stor betydning for dit vægttab. Det er ofte fødevare, som har højt indhold af sukker og fedt.

En konkret måde at gøre det på, er ved at øge mængden af fødevare med lav energitæthed. F.eks. grøntsager, frugt og de magre majeriprodukter samt kød med et lavt indhold af fedt.

Tip: Gør f.eks. brug af talerkenmodelen “T-tallerkenen”

 T-Tallerkenen

3: Bevæg dig mere

Din daglige bevægelse har også stor betydning for, hvor meget energi din krop gøre brug af, som altså udover, hvor meget energi du indtager, er den anden store spiller, når det handler om vægttab

"Nu siger jeg det altså, men du behøver faktisk slet ikke at træne, for at forbrænde kalorier?!"

Det klare din krop faktisk helt selv, bare det at holde dig i live forbrænder en masse kalorier, og dertil kommer alt den energi du brug på at leve din normale daglig. F.eks. ved at støvsuge, lufte din hund, gå på toilet osv. Jeg anbefaler selvfølgelig stadig at du træner, da det gør en helt masse godt for din sundhed!

Men hvad mener jeg så med bevæg dig mere, hvis det ikke er at træne mere?

Her får du lige nogle konkrete eksempler: 

  • Tag trappen frem for elevatoren
  • Tag cyklen frem for bilen
  • Stå af bussen et stop før
  • Gå rundt, når du snakker i telefon (også gerne på arbejde, hvis det ikke forstyrre dine kollegaer)

Det er altså små ændringer i din hverdag, der har store betyding for den samlede mængde af bevægelse og dermed forbrænding, du har i løbet af en dag. 

4: Uden af syn, ude af sind

Har du f.eks. svært ved at holde dig fra de søde sage og snacks, så er det aller nemmeste at lad være med at have dem i huset, og ellers ihvertfald gemme dem lidt væk. På den måde kan dit indtag blive begrænset. På den anden side kan´det være en ide, at gøre ting som frugt mere synligt, da det kan være med til at øge indtaget af frugt. 

 

Husk dette blot er et par råd, og hvis du føler du har behov for mere specifik og professionel vejledning, så tilbyder vi altid en gratis strategisamtale hos os. 

Book den her på vores hjememside eller kontakt os på info@psstudio.dk 

 

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.