Forskellige former for træning

Populære former for træning

Træning er godt for din krop, fordi det holder den sund og stærk. Det kan forbedre din fysiske form, øge din styrke og udholdenhed, samt mindske risikoen for en masse sygdomme, som hjerte-karsygdomme, type 2-diabetes og visse former for kræft. Træning kan også hjælpe med at forbedre din mentale sundhed og velvære. Det kan øge dit energieniveau, forbedre din søvnkvalitet og reducere stress og angst. Alt i alt kan træning bidrage til at forbedre din generelle livskvalitet.

Hvis du er interesseret i træning, er du sikkert bekendt med de mange forskellige træningsformer, der findes. Fra cardio-træning og styrketræning til HIIT og yoga, er der masser af muligheder for at vælge den træningsform, der passer bedst til dine behov og mål.

Der findes mange forskellige træningstyper,

 1. Vægtløftning: Her løfter man vægte for at styrke musklerne og forbedre styrken.
 2. Cardio-træning: Her dyrker man aktiviteter som løb, cykling eller svømning for at øge ens kondition og forbedre ens iltoptagelse.
 3. Funktionel træning: Her fokuseres der på at træne hele kroppen i bevægelser, der ligner de bevægelser, man laver i hverdagen. Formålet er at forbedre ens koordination, balance og stabilitet.
 4. Intervaltræning: Her skifter man mellem korte, intense intervaller af fysisk aktivitet og hvileperioder. Formålet er at forbedre ens kondition.
 5. Styrketræning: Her fokuseres der på at styrke specifikke muskelgrupper ved hjælp af øvelser som f.eks. knæbøjninger (squat) eller bænkpres. Formålet er at øge muskelmassen og styrken.
 6. Yoga: Her fokuseres der på at strække og styrke kroppen gennem forskellige stillinger og vejrtrækningsøvelser. Formålet er at forbedre fleksibiliteten og opnå en bedre kropsbevidsthed.
 7. Pilates: Her fokuseres der på at styrke kroppens kerne og forbedre ens balance og koordination gennem en række præcise øvelser. Formålet er at styrke kroppen og forbedre ens kropsholdning.
 8. Mindfulness: Er en form for meditation, hvor man fokuserer sin opmærksomhed på det, der sker lige nu. Det kan være følelser, tanker og lyde, man oplever i øjeblikket. Formålet med mindfulness er at øge bevidstheden om ens egne tanker og følelser, og at lære at acceptere dem, som de er. Det kan hjælpe en til at føle sig mere afslappet og til stede i nuet.

 

Skal vi hjælpe dig? 

Hos PS Studio tilbyder vi personlig træning, der er skræddersyet til dine behov og mål. Vores dygtige og erfarne trænere kan hjælpe dig med at opstille en træningsplan, der passer til dig og sikrer, at du når dine mål på en effektiv og sikker måde. Ved at træne hos os, kan du få målrettet og professionel vejledning, samt støtte og motivation til at holde fast i dine træningsvaner. Så hvis du ønsker at forbedre din sundhed og velvære, så kom forbi PS Studio og oplev fordelene ved personlig træning.

Kilder:

 • Sundhedstyrelsen
 • Resistance training is medicine: effects of strength training on health
 • Physical Exercise and Its Protective Effects on Diabetic Cardiomyopathy: What Is the Evidence? - PMID 30559720
 • Physical Activity in Cancer Prevention and Survival: A Systematic Review - 31095082

Kontakt os her

Overvejer du Personlig træning?

Så tryk på knappen nedenfor og skriv dig op til en uforpligtende samtale! Så kan vi tage en snak om dine overvejelser, mål og behov, og se om vi kan hjælpe dig.

Book uforpligtende samtale her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.