Sundere snickers bar
Ingredienser
Bund
  • 1/2 kop mandler
  • 1/2 kop bløde dadler uden sten
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1/4 kop saltede og ristede peanuts
Karamel lag
  • 1/2 kop bløde dadler
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2-4 spsk. vand
Chokolade lag
  • 1 kop hakket mørk chokolade, 70 %
  • 1 tsk. kokosolie
Sådan gør du
  1. Bund:
    Blend nødder, dadler, salt og peanutbutter i en foodprocessor indtil du opnår en dej konsistens. Du skal kunne presse dejen sammen med dine hænder, så den holder. Hak herefter peanuts og ælt dem forsigtigt ind i dejen. 

    Beklæd en bageform med bagepapir, og fordel dejen i bunden i et ligeligt fordelt lag. Sæt nu bageformen til side.

    Karamel lag:
    Skyl din foodprocessor, og blend nu dadler og vaniljeekstrakt. Tilføj vand (1 spsk. ad gangen) indtil du opnår en cremet, blød konsistens. 

    Spred karamellen over bunden. 

    Chokolade lag: 
    Smelt chokolade og kokosolie i en kasserolle eller over vandbad. Hæld det smeltede chokolade over karamellaget og fordel chokolade med bagsiden af en ske. 

    Sæt nu bageformen i fryseren, gerne i ca. 4 timer, så kagen kan sætte sig. Herefter kan du skære kagen ud i små barer.