Sundere snickers

Sundere snickers barer

Jeg elsker at eksperimentere med sundere opskrifter på søde sager. Disse snickers barer smager helt fantastisk (og syndige). De indeholder stadig mange kalorier, som almindelige kager, men er lavet på naturens råvarer. Lav gerne barerne dagen i forvejen, da de har rigtig godt af at sætte sig, og bliver ekstra gode, af at stå i køleskabet natten over.

De er uden raffineret sukker, laktose og gluten ♡

 

Sundere snickers bar
Ingredienser
Bund
  • 1/2 kop mandler
  • 1/2 kop bløde dadler uden sten
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1/4 kop saltede og ristede peanuts
Karamel lag
  • 1/2 kop bløde dadler
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2-4 spsk. vand
Chokolade lag
  • 1 kop hakket mørk chokolade, 70 %
  • 1 tsk. kokosolie
Sådan gør du
  1. Bund:
    Blend nødder, dadler, salt og peanutbutter i en foodprocessor indtil du opnår en dej konsistens. Du skal kunne presse dejen sammen med dine hænder, så den holder. Hak herefter peanuts og ælt dem forsigtigt ind i dejen. 

    Beklæd en bageform med bagepapir, og fordel dejen i bunden i et ligeligt fordelt lag. Sæt nu bageformen til side.

    Karamel lag:
    Skyl din foodprocessor, og blend nu dadler og vaniljeekstrakt. Tilføj vand (1 spsk. ad gangen) indtil du opnår en cremet, blød konsistens. 

    Spred karamellen over bunden. 

    Chokolade lag: 
    Smelt chokolade og kokosolie i en kasserolle eller over vandbad. Hæld det smeltede chokolade over karamellaget og fordel chokolade med bagsiden af en ske. 

    Sæt nu bageformen i fryseren, gerne i ca. 4 timer, så kagen kan sætte sig. Herefter kan du skære kagen ud i små barer. 

2018-11-11T07:50:23+00:00