Så blev det endelig December. En dejlig måned fyldt med samvær og glæde. Samvær betyder også, at der ofte kommer lidt flere godter på bordet, og det skal der selvfølgelig også være plads til. Balance er utrolig vigtigt, når du vil leve sundt. Spis fornuftigt, men giv dig selv plads til at “synde” lidt engang imellem. De mange ekstra godter betyder dog også, at det engang i mellem kan være en god idé, at søge efter sundere alternativer. Det vigtigste er at fokusere på rene råvarer, så du undgår alt for mange forarbejdede fødevarer som hvidt sukker og hvidt mel. Disse pebernødder smager helt fantastisk – de er sprøde og krydrede, lige som de skal være. Og så er de lavet på sundere ingredienser. Prøv dem!

Ingredienser: 

  • 100 g Naturli’ plantesmør
  • 100 g kokossukker
  • 1 æg
  • 250 g mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk friskkværnet hvid peber
  • 1/2 tsk kardemomme
  • Pebernøddekrydderi

Fremgangsmåde: 

Pisk smør og kokossukker sammen. Tilsæt herefter ægget og pisk igen til du får en luftig masse. Tilsæt mandelmel og krydderier. Pisk det hele godt sammen til en let klistret dej.  Sæt dejen på køl i ca. 1 time. Forvarm ovnen til 125 grader. Rul små pebernødder af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav dem ca. halvt så store, som du ønsker de skal være (de hæver i ovnen). Sæt pebernødderne i ovnen i ca. 10-15 minutter. De skal bages til de er gyldne. Lad pebernødderne køle af – de bliver først sprøde, når de er afkølet.