Helbredende kost2018-09-08T11:49:37+00:00

Project Description

Inflammation i kroppen

Kroppens usynlige fjende nr. 1 er skjult inflammation. Hvordan du har det i hverdagen, hvordan din mave fungerer, om du er sulten, træt, overvægtig og i det hele taget bare ikke er på toppen, har forbindelse til én og samme superskurk, nemlig den skjulte inflammation. Modgiften over for al den ravage, som inflammation skaber i kroppen, er antiinflammation. Du skal simpelthen stoppe med at smide brænde på det inflammatoriske bål og i stedet begynde at træffe kloge, antiflammatoriske kost og livsstils valg. Både det, vi spiser, men også vores livsstil i øvrigt kan virke som en irritation på kroppen og give anledning til inflammation. 

Hvis vi indenfor den moderne medicinske forskning generelt skal snakke om et “buzzword” anvendt de seneste år, må det være inflammation. Inflammationen er en form for “the silent killer”. Tidligere lærdom forklarede, hvordan inflammationen forsvarede organismen imod sygdomsfremkaldende bakterier, virae og parasitter. Inflammation er kroppens forsøg på, at beskytte sig selv, med det formål at fjerne skadelige stimuli, herunder beskadigede celler i kroppen, og herefter begynde helingsprocessen, så kroppen normaliseres. Men nu ved vi, at hvis inflammationen ikke slukkes igen, men forbliver kronisk aktiveret, er den sundhedsfarlig og kan forårsage nogle af de mest frygtede sygdomme, der forekommer bland midaldrende og ældre. Det gælder f.eks., hvis man udsætter kroppen for rygning, store mængder mættet fedt, mangel på motion, samt lever et stresset liv både fysisk og mentalt. Du kan betragte inflammation som et samlebegreb for den irritation og det slid, som kroppen udsættes  for, når den belastes af den måde vi lever på, og af det omgivende miljø.

Inflammation starter som oftest i tarmsystemet, fordi alt vi putter i munden passerer gennem hele systemet, og fordi stress også går udover tarmene. Stress sænker vores produktion af bugspyt og galde, som er nødvendige for at nedbryde maden. Det kan give problemer i tarmsystemet.  Når man gentagne gange beskadiger celler i tarmen, bliver tarmen ude af stand til, at gøre sit arbejde ordentligt. Tarmsystemet kan ikke længere bearbejde og udnytte næringsstoffer og enzymer ordentligt, der er nødvendigt for en god fordøjelse, og ikke mindst for vores immunsystem.

Inflammation påvirker både dine nerver, organer, led, bindevæv og muskler. Inflammation sørger for tidlig ældring, oppustet mave, allergier, forhøjet kolesterol, åreforkalkning, kræft og diabetes 2. Kronisk inflammation kan også påvirke stofskiftet pga. overbelastning.

Det er derfor vigtigt, at vi gør noget for at bevare et velfungerende tarmsystem og immunforsvar. Det du spiser og drikker, hvor meget du bevæger dig, måden du tænker og føler på samt måden du lever dit liv generelt, kan enten hæmme eller fremme inflammation i kroppen.

Årsager til inflammation kan være:

  • Forkert Kost

  • Stress

  • Anspændt åndedræt

  • Hormonel ubalance

  • Mangel på motion

Antiinflammatorisk kost

Hjælp din krop til at blive sundere. Jeg mener, at alle vil have godt af at leve anti inflammatorisk, og derfor har  jeg sammensat nogle antiinflammatoriske forløb, hvoraf nogle er kombineret med detox og faste perioder, hvor du virkelig nulstiller kroppen, og opnår indre balance. Jeg er din støtte og coach i hele processen. Sammen finder vi ud af hvilken type du er, og så sammensætter vi kosten og dine ændringer i hverdagen derefter. Det er vigtigt for mig, at forløbet bliver skræddersyet lige nøjagtig til dig og dine udfordringer ligger, så du opnår bedste resultater og største motivation. Hvor lang en  periode du vælger,  afhænger af din tid, mentale tilstand og din krops behov

Antiinflammatorisk program

  • Antiinflammatorisk livsstils-program, som du kan følge – tilpasset dig og dine behov

  • Kostplan med indsigt, viden og nemme redskaber

  • Coaching og vejledning pr. mail og telefon

  • Træning, som supplerer din nye livsstil

Book nu