BORDSALT VS. HIMALAYA SALT

Almindelig salt (bordsalt) har gennemgået en raffinering. Bordsalt indeholder fra 97,5 til 99,9% natriumklorid. Bordsalt er desuden tilsat jod og tilsætningsstoffer, såsom antiklumpningsmiddel. Bordsalt indeholder ingen naturlige mineraler. Himalayasalt er uraffineret, naturligt krystalsalt, der er dannet for ca. 250 millioner år siden efter udtørring af et urhav. Himalayasalt bliver høstet ved minedrift i Himalaya-bjergene i Pakistan. Det som giver himalayasaltet dens smukke lyserøde farve er sporstoffer af jernoxid. Himalayasalt har et lidt lavere natriumindhold end almindelig bordsalt, men desuden et temmelig højt indhold af magnesium, kalium, jern. Himalaya salt indeholder også andre sportstoffer, som er gode for vores helbred – selen, kobber, zink og jod.

NATRIUM

Natrium er mineral, som er vigtig for kroppens væskebalance. Natrium hjælper din krop med at opretholde den rigtige sammensætning af kropsvæske, og så er det vigtigt for dine muskler og nerver. På trods af, at kroppen har et stort indholds af natrium, så har den ikke behov for et stort dagligt indtag af natrium. Faktisk for de fleste alt for meget natrium, fordi vi elsker at putte salt i vores mad. Foruden den salt, du selv krydrer din mad med, så bruges salt ofte som tilsætningsstof i kager, brød, chips og lignende. Hvis du spiser for meget natrium, er der risiko form at du får forhøjet blodtryk, hjertekarsygdom og mavekræft.

Klik her for at læse mere om hvad vi kan tilbyde

himalayasalt

MINDRE NATRIUM END BORDSALT

Pink Himalaya salt har ofte større krystaller end bordsalt, fordi det er uraffineret. Derfor indeholder salten teknisk set mindre natrium pr. teskefuld sammenlignet med almindelig bordsalt. Himalaya salt har også en mere salt smag, så lidt rækker en lang vej.

himalayasalt

URAFFINERET

Pink Himalaya salt er ikke er tilsat antiklumpningsmiddel og har samtidig en større variation i indholdet af mineraler og sporstoffer (hermed også elektrolytter).

jod

KAN SÆNKE BLODTRYKKET

Hvis du skifter fra normalt bordsalt til havsalt eller himalaya salt, vil det på længere sigt føre til, at di blodtryk sænkes. Dette skyldes ganske enkelt, at du får mindre natrium end før, da du ville skulle bruge mindre salt pga. den stærkere smag. Himalaya salt indeholder også naturligt en smule mindre natrium.

Tal nummer 4

NATURLIG KILDE TIL JOD 

I modstæning til almindelig bordsalt, som er tilsat jod, så er Himalaya salt en naturlig kilde til jod. Jod er med til at undersøtte vigtige funktioner i kroppen, bl.a. skjoldbruskkirtlens funktion.