Bagt tomat & æg i fad

Bagt tomat & æg i fad

Denne ret er perfekt på koldere dage, hvor man virkelig har lyst til at putte sig under et tæppe og spise en varm, nærende portion aftensmad. Retten indeholder masser af protein – fra både linser og æg – og så indeholder den masser af skjulte grøntsager. Jeg elsker at skjule grøntsager i maden, så man kan komme på den anbefalede mængde grøntsager pr. dag. Det er vigtigt, at vi får alle de næringsstoffer og vitaminer, som kroppen har brug for. Vi skal pleje kroppen indefra ♡

Start med denne hjertevarme ret. Den er lynhurtig at lave, og den smager fantastisk. Brug de grøntsager du har i køleskabet, så du kan få tømt ud. Og husk gerne at brug en masse af de grove grøntsager (broccoli, spidskål, gulerod, blomkål mm.), da disse indeholder flere fibre og næringsstoffer end de fine grøntsager, som vi ofte har en tendens til at spise.

Bagt tomat & æg i fad
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Hovedret
Antal: 3 personer
Forfatter: Pernille Skall
Ingredienser
  • 250 g røde linser
  • 3 ds flåede tomater
  • 150 g blomkålsris
  • 1 stk broccoli
  • 5 stk æg
Sådan gør du
  1. Skyl de røde linser og hæl dem i bunden af et ovnfast fad. Hæld herefter de flåede tomater henover. Tilføj blomkålsris (kan købes færdig i pose - alternativt så blend et blomkål i en foodproccesor) samt små buketter broccoli. Slå til sidst æggene udover retten og kom den i ovnen ved 200 grader.

    Bages i ca. 20-30 minutter - alt afhængig af ovn. Hold øje med æggene og tjek om linserne er bagt færdige.

    God appetit. 

2018-11-04T13:38:26+00:00