Problemer med selvværd påvirker stort set alt i livet. Det spiller ind på evnen til at præstere, forfølge drømme, skabe nærende relationer og leve sundt. Her er 5 råd, som kan hjælpe til at booste dit selvværd!

himalayasalt

Find dine styrker

Har du nemt ved at spotte dine egne fejl? Øv dig i stedet i at fokusere på dine styrker – bliv selvbevidst. Selvbevidsthed handler om at acceptere dine fejl og fremhæve dine styrker. Hvil i dig selv og accepter dit ‘skill-sæt’. Forsøg at nå til et sted, hvor du kender dine styrker. Når først du kender dine styrker, så kan du gå all in og fremhæve dem. Måske du aldrig har tænkt over, hvad dine styrker er, men jeg garanterer dig for at du har masser. Kæmper du med lavt selvværd, så sæt dig ned og lav en plus-liste med alle dine styrker. Lær dig selv at kende – på den måde vil du automatisk øge dit selvværd!

himalayasalt

Arbejd med dine tanker

Vidste du, at vi mennesker ca. har 60.000 tanker i døgnet og at op mod 80 % af tankerne er negative?  Det er for de fleste meget overraskerende, men det er altså så mange tanker, forskerne mener, at vi mennesker har. Det er utrolig uhensigtsmæssigt, at så stor en del af vores tanker er negative. De negative tanker begrænser os og er med til at gøre det svært at øge vores selvværd “jeg er ikke god nok”, “jeg når det ikke”, “jeg tør ikke”, “tænk nu hvis det går galt..:” Heldigvis så kan vi arbejde med vores tanker, og vi kan lære at kontrollere og styre en del af dem. Når du skal lære at skifte dine tanker ud, så er det først og fremmest vigtigt, at du bliver bevidst om dem. Spot de negative tanker, stop dem og erstat dem med kærlige tanker. Bliv bevidst om, hvornår du dømmer dig selv og skift så de negative tanker ud med kærlige og medfølende tanker. Lad dine tanker støtte op omkring dig som menneske på en positiv måde.

jod

Se på dine relationer

Har du nogensinde tænkt over, om dine relationer afspejler et kærligt forhold til dig selv? Er dine relationer kærlige, understøttende og ligeværdige?
De mennesker, du omgiver dig med, skal være stolte af dig. De skal bakke dig op, vise dig frem og tilføre dig positiv energi. Det er så vigtigt, at vi omgiver os med mennesker, som hjælper vores udvikling i den positive retning – og som får os til at blomstre.

Tal nummer 4

Lev i nuet

Har du en tendens til at hænge fast i fortiden? Alt for mange af os fokuserer på alt det, vi gjorde galt i fortiden. På den måde kommer fortiden til at definere hvem vi er.  Men livet er foranderligt, og det er du også. Stop med at lev i fortiden og begynd at leve i nuet. Hvis du ikke havde fejl i fortiden, så ville du aldrig have lært og udviklet på den måde, som du har. Dine fejl har gjort dig stærkere. Fokuser ikke længere på dem – se i stedet fremad. Fokuser på hvad du har nu og hvad du kan begynde at gøre bedre nu. Lykke findes forude!

Slip frygten

Hvad ville du gøre, hvis du ingen frygt havde? Tænk lige et kort øjeblik over det.
Sæt nu dig selv højt nok til at tage dine drømme alvorligt. Hvad drømmer du om? Hvordan kan du begynde at udleve alt det, der er vigtigt for dig? Begynd at tro på dig selv “jeg kan & jeg vil”. Træd ud af din comfortzone, så du kan øge dit selvværd – det er derude, du udvikler dig.

Få hjælp til at finde dine styrker

Dette var mine 5 råd til at booste dit selvværd. Hvis du har lyst til at arbejde mere med dette står jeg altid klar til at hjælpe. Den styrkebaserede coaching tager udgangspunkt i positiv psykologi og en styrkeprofiltest. Du bliver nemlig det du tænker. Derfor er det vigtigt, at vi er bevidste om, hvilke tanker vi gør os i løbet af en dag, og hvilke ‘peptalks’ og svinere’ vi giver os selv i løbet af en dag.

Har du lyst til at prøve at øge dit selvværd?  »

Bestil gratis forventningssamtale
Læs mere om coaching

FØLG OS PÅ

SOCIALE MEDIER

Tag @psstudio eller brug #psstudio – lad os sammen skabe et motiverende fællesskab.

[instagram-feed]