Her får du mine 3 bud på skønne supper, som alle er varme og fulde af smag. Alle supper tager ca. 20 minutter at lave, hvilket gør dem oplagte (og nemme) i en travl hverdag. De er perfekte til den kolde tid, vi går i møde!

Tomatsuppe med ristet rød peber

Ingredienser (4 personer):

  • 6 kopper tomater, skåret i tern
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • 6 fed hvidløg
  • 2 store røde peberfrugter, udhulet for kerner
  • 2 tsk. Rødvinseddike
  • 2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader.
Placer tomater, løg og peberfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med olivenolie og salt.
Fordel hvidløg på folie, drys med olivenolie, og pak så hvidløgene godt ind.
Rist det hele i ovnen i 20-25 minutter indtil det hele er mørt og tomaterne har frigivet deres juice. Kig til det og vend det løbende.
(OBS: Det gør ikke noget, at skindet på peberfrugten bliver mørkt, da de skal pilles).
Lad det hele køle af
Pil forsigtigt skrællen af peberfrugten.
Hæld alle grøntsager i en blender.
Tilføj rødvinseddike, olivenolie, salt, peber og evt. paprika og chili.
Blend suppen til du har en cremet konsistens.

Thai-nuddel suppe

Ingredienser (4 personer):

  • 1 spsk. olivenolie
  • 800 g kyllingebryst, skåret I 1 cm tern
  • Salt
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 rød peber, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. fiskesauce
  • 2 tsk. kokossukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 kopper hønseboullion
  • Saft fra 1 lime
  • Basilikumblade
  • Evt. koriander
  • ½ pakke risnudler

Fremgangsmåde: 

Varm olivenolie i en stor gryde ved medium varme.
Tilføj kyllingebryst og krydr med salt og peber. Steg indtil kyllingen er gylden.
Tilføj hvidløg, peberfrugt og løg. Lad det stege i ca. 5 minutter.
Tilføj karrypasta og hvidløg. Steg i ca. 1 minut.
Tilføj nu hønsebouillon og kokosmælk. Lad det koge i ca. 10 minutter.
Tilføj risnudler, fiskesauce og kokossukker. Lad det koge til nudlerne er bløde.
Fjern fra varmen og tilføj limejuice og basilikum. Smag til med salt og peber.

Græskar suppe

Ingredienser (3-4 personer)

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerødder, i tern
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 øko. citron
  • 1 spsk. citronsaft
    1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. ingefær
  • Sort peber
  • Salt
  • Vand

Skyl hokkaidoen, skær den over på midten og skrab kernerne ud med en ske. Skær den i tern.
Varm olivenolie i en gryde og sauter alle grøntsager samt chili, gurkemeje, ingefær salt og peber ved middelvarme i 1-2 minutter.
Hæld herefter grøntsagsbouillon i, så det dækker 2/3 af grøntsagerne (hellere for lidt end for meget vand).
Læg låg på og lad det køle i ca. 15-20 minutter.
Blend til sidst suppen med kokosmælk, citronsaft, citron salt og evt. lidt ekstra krydderi.